Viering 200 jaar Koninkrijk

Koning Willem 1In 2014 is Nederland jarig en vieren wij het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk.

In die tweehonderd jaar is veel bereikt. Alleszins reden voor het kabinet Rutte I om in 2011 een Nationaal Comité in te stellen onder leiding van Ank Bijleveld-Schouten om feestelijke en bijzondere bijeenkomsten te organiseren waarbij de verworvenheden van 200 jaar onafhankelijkheid en van onze democratie (politiek en maatschappelijk) centraal staan. Het Nationaal Comité organiseert en coördineert tussen november 2013 en oktober 2015 de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. 

Culinaire manifestatie

Onderdeel van de viering is de culinaire manifestatie “Vorstelijk Tafelen in Nederland" waarbij onze vaderlandse kookgeschiedenis en de ontwikkeling van de kookkunst centraal staat.

Het startsein van de viering vond plaats op 30 April 2014 op Paleis het Loo met de presentatie van het jubileumboek “Vorstelijk Tafelen in Nederland”. Een unieke beschrijving van de vaderlandse kookgeschiedenis, boordevol vorstelijke gerechten.
In maart en april zijn hoteliers, restaurateurs, chefkoks, cateraars en zorgkoks uitgenodigd om in 2014 hun gasten en relaties te verrassen met een keur aan koninklijke gerechten uit de keuken van Koning Willem I.

Deelname

De campagne kan rekenen op uitgebreide landelijke aandacht waarbij de deelnemers worden ondersteund met een deelnemerspakket bestaande uit onder andere uitgebreide beschrijvingen van de gerechten en pr materiaal. Daarnaast worden de deelnemers op een intensief gepromote website gepresenteerd.Boek Vorstelijk Tafelen

De uitvoering, de presentatie, de keuze van gerechten, maar ook de prijsstelling kan volledig door de deelnemers worden bepaald. Hiermee kan op geheel eigen wijze worden bijgedragen aan de viering van ons 200-jarige Koninkrijk. 

Waarom meedoen

  • Actief en creatief onderscheiden van collega’s en extra omzet maken.
  • Meeprofiteren van de collectieve promotie en publiciteit.
  • Inhaken met eigen initiatieven.
  • Medewerkers enthousiast maken.
  • Gasten verrassen met deze unieke actie.
  • Goed voor het eigen imago.
  • Viering “200 jaar Koninkrijk”.

Een uitgelezen mogelijkheid voor een extra positieve impuls. 

JA, WIJ DOEN MEE!

Nederlandse Museum VerenigingKoksgilde NederlandMinisterie van DefensieHoreca NederlandPaleis het LooHolland branding
Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst

Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst

In het kader van de viering ”200 Jaar Koninkrijk” organiseert de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst in 2014 de landelijke restaurantcampagne “Vorstelijk Tafelen in Nederland”. De Stichting werd opgericht in 1995 met als voornaamste doel de vaderlandse kookgeschiedenis in ere te houden en initiatieven te nemen om de Nederlandse Kookkunst verder te ontwikkelen o.a. door gerechten uit de regio en streekproducten van eigen bodem meer bekendheid te geven en te waken over ons culinair erfgoed.

Straks bij u op de kaart?
Een bijzonder initiatief
Een bijzonder initiatief

Voorzitter Ank Bijleveld-Schouten van het Nationaal Comité, dat het initiatief van de stichting van harte ondersteunt.

>Lees verder